Откако минатата недела објави дека се приближуваат до бројка од милијарда корисници, сега друштвената мрежа вели дека имаат повеќе од 83 милиони лажни профили 
Во извештајот, од компаниајта велат дека 8,7 отсто од 955 милиони активни корисници ги нарушуваат правилата на користење. Повеќе од половина од тие 8,7 отсто, односно 4,8 отсто го нарушуваат правилото за единствен кориснички профил. Околу 2,4 отсто опфаќаат профилите кои се создадени со име на компанија или организација, или пак за некое милениче, а 1,5 отсто од корисниците се означени како „непожелни“, односно профили со лажни имиња.

Нема информации дали од компанијата планираат да ги заострат мерките и да не дозволуваат создавање на лажни профили.