Метеоролозите за наредна недела предвидена облачно и суво време, а на планините и снег.

Меѓутоа, мештанка од планината Радан, Зорица Арсиќ за српските медиуми изјавила дека утринава ја дочекала вистинска зима. На оваа планина на југот од Србија, снежната покривка достигнала до 15 сантиметри, навела таа.

Зорица е единствен преостанат жител на планината и како што вели, планира да го напушти Радан, бидејќи минатата година доживеала смрзнување , бидејќи често нема електрична енергија, понекогаш и со денови.