Интуицијата е способност да донесеме правилна одлука врз основа на некое внатрешно претчувство како и можност да почувствуваме нешто што не предупредува на можна опасност. Погледнете кои три хороскопски знаци имаат непогрешлива интуиција.

Скорпија

Скорпиите се доживуваат мошне интензивно и имаат способност да препознаат што е следно што доаѓа. Меѓутоа тие не го слушаат секогаш нивниот внатрешен глас. Сакаат возбудувања и акција и подготвени се на ризик.

Стрелец

Кај Стрелците интуицијата е релативно под „затишје“ додека не најдат некој внатрешен баланс со самите себе си. Интуицијата им зависи од внатрешното задоволство. Дури кога тоа ќе го постигнат, може да ја усовршуваат својата интуиција.

Риби

Рибите се мошне интимни личности. Чето сонуваат нешта што подоцна се остваруваат. Ним им е важен внатрешниот мир, како и задоволството што прераснува во интуиција што ги води кон она што го претчувствуваат. Нивното мото е: „чувствувам“.