На конференцијата ќе биде презентиран Извештајот во сенка за антидикриминација, инакупроизлезен од истражување спроведено во сите осум статистички региони во Република Македонија и дава заклучоци и препораки за законската и институционална рамка за заштита од дискриминација.

На конференцијата ќе присуствува  Ричард Ховит известувач за Македонија од Комисијата за надворешни работи во Европскиот Парламент, членови на Бугарската Комсија за заштита од дискриминација, како и други експерти од Република Бугарија, Естонија, Словенија, Словачка и Република Македонија.

Проектот е финансиран од Европската Унија, а го имплементираат Центарот за истражување и креирање политики од Скопје и Центарот за економски развој од Софија.

 ДРУГИ АКТУЕЛНИ СОДРЖИНИ
__________________________________________

Екс-фронтменот на Студени Нозе во Скопје држи цела зграда во заложништво
__________________________________________

Време: Облечете се убаво - ќе врне снег
__________________________________________

Тргнал пеш од Франција до Израел - му откажало магарето во Куманово
__________________________________________

ВИДЕО: Ако имате помалку од 16 години не смеете да го гледате новиот спот на Елена Ристеска
__________________________________________

ФОТО: Јосип Броз Тито се вози во автобус на ЈСП
__________________________________________

Кај Албанците врие за Кичево - молк во македонскиот блок
__________________________________________

Играње играчки со Законот за бранителите
__________________________________________

Груевски: Ќе направиме се што е во наша моќ да помине Законот за бранителите
__________________________________________

Груевски: Да сечеа раце за корупција - цело СДСМ ќе беше без раце
__________________________________________

Бугарското село Бараково навива за Барак Обама
__________________________________________